Beeldschermbrillen

Een beeldschermbril of computerbril helpt uw ogen als u veel achter de computer zit. De glazen zijn op sterkte gemaakt om dichtbij goed te zien (toetsenbord) tot midden-ver (beeldscherm). Dankzij een beeldschermbril zit u bovendien in een goede houding.

Werkt u meer dan 2 uur per dag achter de computer?

Maak een afspraak

Beeldschermbril

We lezen steeds meer op beeldschermen, zoals de computer, smartphone en tablet. Daarbij zijn uw ogen altijd aan het werk. Als u aan het einde van de dag last heeft van geïrriteerde of vermoeide ogen, spannen uw ogen zich waarschijnlijk te veel in. Ook hoofdpijn, schouder- en nekklachten kunnen een aanwijzing zijn. Doordat u met een beeldscherm- of computerbril het beeldscherm scherp ziet, neemt u als vanzelf een betere werkhouding aan en ontspannen uw nek en schouders.

Computerbril

Een computerbril is niet hetzelfde als een leesbril. De leesbril (of multifocale bril) is niet geschikt voor veel werken achter een computer. Een leesbril geeft namelijk optimaal zicht op zo'n 30 tot 40 centimeter. Dat betekent dat u heel dicht op het scherm moet zitten. Met de computerbril heeft u op een grotere afstand een optimaal zicht heeft. Daardoor zit u ontspannen en rechtop achter uw beeldscherm.

Mirjam Alserda_rond2.jpg

Opticien/contactlensspecialist Mirjam Alserda:

Veel werkgevers dragen bij aan de aanschaf van een beeldschermbril omdat het hoofdpijn en schouder- en nekklachten voorkomt. Het kan dus lonen om navraag te doen naar de regeling binnen uw organisatie.