Brillenglazen

Brillenglazen bestaan uit kunststof of glas (mineraal). In de meeste gevallen wordt gekozen voor kunststof. Bij het maken van de keuze voor het voor u optimale materiaal wordt gekeken naar de sterkte van de correctie, draagcomfort, gebruik van de bril, optisch effect en budget.

Kunststof glazen
Elk type montuur kan worden voorzien van kunststof glazen, vooral voor randloze brillen is dit materiaal zeer geschikt. Kunststof is lichter en sterker als glas. Door innovatie op het gebied van hardingslagen en coatings, is kunstof krasvast, mooi ontspiegeld en vuilwerend. Ook zeer dunne glazen voor de hogere sterktes zijn leverbaar in kunststof.

Minerale glazen (glas)
Glas blijft krasvaster dan kunststof, wat voor bepaalde beroepen en hobby's een pre is. Glas is helderder, als dunst te leveren, maar is zwaarder en breekbaarder dan kunststof.

Glasleveranciers
Onze huisleverancier is Essilor, pionier op het gebied van multifocale glazen, zij kwamen als eerste met de multifocale glazen genaamd Varilux op de markt. Daarnaast kunnen wij van alle gerenommeerde glasleveranciers glazen leveren: Rodenstock, Hoya, Zeiss. En binnen elk budget. Samen met u gaan wij op zoek naar het ideale glas voor uw bril.

Glastypen
Enkelvoudig
Deze glazen zijn geschikt voor een bepaalde afstand, dit kan zijn de verte, het lezen of voor de computer.

Bifocaal
Dit glas geeft een uitstekend zicht in de verte en bij het lezen. Het leesgedeelte zit onderin, zichtbaar als een ingeslepen half maantje.

Multifocaal
Een glas met een optimaal kijkcomfort op elke afstand. Een geleidelijk verloop van het goed zien in de verte bovenin het glas naar het comfortabel kunnen lezen onderin zorgen automatisch voor een uitstekend zicht op alle afstanden. Optisch gezien een bijzonder mooi glas, er is namelijk geen leesvlak meer zichtbaar.

Gekleurde glazen
Wij leveren elk glastype in elke gewenste kleur. Van zonneglazen, die uw ogen beschermen tegen uv-straling, tot glazen in een eigen unieke kleur.

Meekleurende glazen
Deze glazen worden donkerder onder invloed van uv-straling, binnen net zo helder als normale glazen, buiten kleuren ze donker afhankelijk van de sterkte van het zonlicht.
Ideaal voor degene die een gewone- en zonnebril gecombineerd wil hebben en te leveren in bijna elk glastype.