Multifocale brillen

Dankzij multifocale brillenglazen kunt u met een bril zowel dichtbij als veraf scherp zien. De plus- en mingebieden lopen vloeiend in elkaar over.

Nooit meer hoeven wisselen tussen een lees- en vertebril?

Maak een afspraak

Multifocaal glas

Multifocale brillenglazen hebben een sterkte voor dichtbij (onderin) en een sterkte voor veraf (bovenin). Vroeger was het leesgedeelte zichtbaar als een halve maan in het brillenglas. Tegenwoordig wordt het netjes weggeslepen naar een geleidelijk verloop. Zo krijgt het oog ook meer rust.

Varilux multifocale glazen

De opticiens van OMC HanzeKliniek werken veel met de brillenglazen van Essilor, waar ook Varilux multifocale brillenglazen onder valt. Na het kiezen van uw montuur volgt het aanpassen van de brillenglazen.

Multifocaal aanmeten met Visioffice 2®

Visioffice2_schuin_2736x3648px_JPG (002).jpg

We gebruiken het geavanceerde meetsysteem van Visioffice 2® om de ogen te meten. Met de Visoffice 2® wordt uw persoonlijke eyecode vastgesteld, een verzameling van verschillende gegevens over uw kijkgedrag waaronder uw hoofdhouding, uw dominante oog en uw leesafstand. Ook montuurparameters als pupilafstand, de grootte en vorm van het montuur worden gemeten.

Doordat het systeem zoveel persoonlijke oog- en gedragseigenschappen meeneemt in de berekening en het glasontwerp, heeft u een maatwerkbril die uitstekend past bij uw kijkgedrag.

Montuurkeuze

Op de Visioffice 2® zitten diverse interactieve toepassingen, zoals de montuurkeuze-selectie-functie. Met de ingebouwde camera kunnen we filmpjes van uzelf maken en verschillende monturen naast elkaar tonen zodat u de juiste keuze kunt maken.

Henk Werkman_rond 2.jpg

Opticien Henk Werkman: 

Bij multifocale glazen is de kwaliteit van het brillenglas erg belangrijk. Bij een glas van een mindere kwaliteit krijgt u snel een vertekening van het beeld als u met uw ogen beweegt. Dat kan heel storend zijn, vooral bij hogere sterktes. Met de huidige generatie kwaliteitsglazen en de nauwkeurige Visioffice 2®-metingen is die vertekening verleden tijd.