Beeldschermbrillen

Maakt u meer dan 2 uur per dag gebruik van digitale apparaten? Een moderne levensstijl brengt nieuwe kijkbehoeftes.

TV’s, laptops, tablets en telefoons zijn een onmisbaar deel van ons leven geworden. Maar deze apparaten vragen veel van onze ogen.

Uw ogen moeten vaker scherpstellen op de verschillende afstanden van uw digitale apparaten. Daarbij zijn de tekens die worden weergegeven soms moeilijker te lezen door verschillen in grootte of een korrelige weergave. Dit kan tot verschillende klachten leiden zoals hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid.

Lichamelijke klachten en gezondheidsrisico’s
Beeldschermgebruikers met een leesbril of leesgedeelte in een bril krijgen vaak nek- en schouderklachten door een verkeerde houding bij het kijken naar het beeldscherm (hoofd in de nek).

 

 

 

 

 

 

 

Henk Werkman, opticien bij OMC HanzeKliniek:

"Ogen zijn niet gemaakt om continue naar één afstand te kijken. Dat is vermoeiend en dat merk je. De beeldschermbril geeft je ogen ondersteuning op de afstand tot het beeldscherm en het blauwfilter zorgt voor een rustiger beeld. Het werken met het beeldscherm wordt zo makkelijker en comfortabeler."

 

Voor wie is een beeldschermbril zinvol

  • Als je een betere zithouding wilt achter je computer

Je zit veel achter een computer en je merkt dat je je ogen moet samenknijpen om te lezen wat er op het scherm staat. Of heb je regelmatig hoofd- of nekpijn? Een beeldschermbril helpt je om ontspannen achter je computer te zitten.  

  • Als je een leesbril draagt achter je beeldscherm

Met een leesbril kun je tot ongeveer 40 cm scherp zien. Een monitor staat meestal wat verder weg, waardoor je je ogen moet knijpen om het goed te kunnen lezen. Bij grotere afstanden moet je weer je leesbril afzetten. Een beeldschermbril wordt speciaal afgestemd aan jouw oogsterkte en specifieke afstand.  

  • Als je een multifocale bril draagt achter je beeldscherm

Met een multifocale bril kijk je scherp in de verte en van dichtbij. Om scherp te kunnen zien op je monitor neem je een onnatuurlijke houding aan. De beeldschermbril is afgestemd voor kijken op schermafstand. Je hebt hierdoor een natuurlijke zithouding en je kijkt ontspannen.

 

Varilux Digitime glazen

Bij OMC HanzeKliniek bieden we Varilux Digitime glazen. Glazen die uw ogen preventief beschermen tegen het schadelijke blauwe licht, en ondersteunen bij het lezen op de verschillende afstanden. Hiermee kunnen bovengenoemde klachten worden voorkomen.

De opticiens van OMC HanzeKliniek informeren u graag uitgebreid over deze glazen en kunnen u een persoonlijk advies geven.

Varilux Digitime brillenglazen zijn speciaal ontworpen voor een actieve digitale levensstijl. Het innovatieve ontwerp van de brillenglazen beantwoordt aan de nieuwe kijkbehoeftes. Zo geniet u als brildrager onbezorgd van ontspannen zicht tijdens uw digitale activiteiten thuis of op het werk.

 

 

Een innovatief brillenglas

Bij Varilux Digitime wordt gebruik gemaakt van twee technologieën:

Eyezen Focus-technologie:

Dit zorgt voor extra ondersteuning van uw ogen bij gebruik van een smartphone. Zo heeft u minder last van vermoeide ogen omdat kleine tekens beter leesbaar zijn. Daarnaast ervaart u een natuurlijke houding tijdens het kijken naar uw beeldscherm, wat de kans op nek- en schouderklachten verkleint.

Light Scan-technologie:

Beschermt selectief tegen schadelijk blauw licht en reguleert uw biologische klok. Deze technologie zorgt ervoor dat u minder snel last heeft van verblinding door uw beeldscherm, het verbetert contrasten en voorkomt vroegtijdige veroudering van uw ogen. Uniek aan de Light Scan-technologie is dat niet schadelijk blauw licht niet wordt geblokkeerd, zodat u wel de voordelen hiervan ervaart.

 

Een brillenglas op maat

Varilux Digitime brillenglazen zijn maatwerkproducten. Ze kunnen volledig aangepast worden aan uw kijkeigenschappen. Gaat u uw bril vooral gebruiken voor extra nabijzicht? Bijvoorbeeld omdat u vaak op uw smartphone kijkt. Of kijkt u in uw dagelijkse leven meer op laptop of tablet?

Om ervoor te zorgen dat het brillenglas zo goed mogelijk aansluit op uw dagelijkse behoeften, adviseren wij u graag over het meest geschikte design.

 

Henk Werkman, opticien bij OMC HanzeKliniek

"Er is een groeiende vraag naar deze brillen, ook bij jongere mensen. Dat komt doordat steeds meer bedrijven deze brillen helemaal of gedeeltelijk vergoeden. En terecht, want zoals je aandacht hebt voor een goede stoel, mag je ook aandacht hebben voor goed zicht. Ook hier kun je klachten mee voorkomen."

 

Vergoeding

Informeer bij uw werkgever naar de mogelijkheden voor vergoeding van een beeldschermbril. Steeds meer werkgevers vergoeden de beeldschermbril gedeeltelijk of helemaal.

 

Uw tevredenheidsgarantie

Mocht u onverhoopt binnen 8 weken na aflevering van uw bril bij dagelijks gebruik niet aan uw Variluxglazen kunnen wennen, dan kunt u gebruik maken van uw unieke tevredenheidsgarantie.

In nauw overleg met ons vervangen wij éénmalig de glazen voor een ander paar Variluxglazen, een paar bifocale glazen of een paar unifocale verte- en een paar unifocale leesglazen. Het vervangende paar glazen wordt in dezelfde sterkte geleverd als het oorspronkelijke paar. Deze garantie is alleen geldig bij OMC HanzeKliniek.

Garantievoorwaarden

OMC HanzeKliniek heeft ook garantievoorwaarden. U kunt onze garantievoorwaarden hier vinden.

 

 

Heeft u nog een vraag over de beeldschermbril?

Bel ons op 050 - 368 22 22 of mail uw vraag naar: optiek@omc-hanzekliniek.nl


Een beeldschermbril laten aanmeten?

Bel 050 - 368 22 22 of klik op de knop en maak meteen uw afspraak.

 

Afspraak maken