Multifocale lenzen

Deze contactlenzen zijn bij uitstek geschikt indien u naast een correctie voor afstand tevens een leesbril nodig heeft.

Rond de leeftijd van 40-50 jaar neemt het accommodatievermogen (scherpstellen) van de ogen af. De natuurlijke lens kan zich niet meer voldoende bol maken om beelden dichtbij scherp te stellen. Men noemt dit ouderdomsverziendheid of presbyopie. Er zijn hiervoor verschillende multifocale contactlenzen ontwikkeld, zodat u niet steeds hoeft te zoeken naar uw leesbril als u wil lezen of op de computer wil kijken. Wel zo gemakkelijk, scherp zien op alle afstanden.

Wat is het verschil tussen multifocale en bifocale lenzen?
Multifocale contactlenzen zijn ontworpen met een geleidelijke overgang tussen een sterkte voor het lezen aan de ene kant, en een sterkte voor het kijken naar voorwerpen op normale afstand aan de andere kant. Ze lijken erg op progressieve brillen. Bifocale brillen daarentegen hebben een scherpe grens tussen de sterktes voor dichtbij en veraf in de lens.

Typen multifocale lenzen

Multifocale contactlenzen, zijn zowel in harde als zachte vorm verkrijgbaar.

  • Harde zuurstofdoorlatende multifocale contactlenzen: Gaan 12 of 24 maanden mee en zijn voordelig om aan te schaffen. Bovendien zijn ze makkelijk te onderhouden.
  • Zachte silicone hydrogel multifocale contactlenzen: Hoog zuurstofdoorlatend dun materiaal, zorgen voor een fijn draagcomfort. Hierdoor heeft u minder snel droge en rode ogen.

Keuze voor type multifocale contactlens
De keuze voor welk type multifocale contactlenzen hangt nauw samen met uw persoonlijke omstandigheden en bezigheden. Samen met de contactlensspecialist bepaalt u welk type lens het meest aan uw wensen voldoet.

De gekwalificeerde contactlensspecialisten van OMC HanzeKliniek, hebben ruime ervaring op het gebied van multifocale contactlenzen. Er wordt gebruik gemaakt van de modernste apparatuur, hierdoor kunt u rekenen op een contactlensaanpassing op maat.

Multifocale lenzen nu ook voor cilinderafwijking
De multifocale maandlens is nu ook verkrijgbaar voor cilinderafwijkingen. Als u dus een cilinderafwijking heeft en een leesbril draagt, kunt u voortaan dus ook lenzen dragen.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor het (her)aanmeten van contactlenzen of een contactlenscontrole? Plan hier uw afspraak. 

Afspraak plannen