Multifocale contactlenzen

Heeft u moeite met zowel veraf zien, als dichtbij lezen? Met een multifocale contactlens heeft u scherp beeld op alle afstanden.

Benieuwd naar wat de multifocale lens voor u kan betekenen?

Maak een afspraak

Typen multifocale lenzen

  • Harde multifocale contactlenzen: zuurstofdoorlatend, gaan 12 tot 24 maanden mee.
  • Zachte multifocale contactlenzen van silicone hydrogel: hoog zuurstofdoorlatend wat de ogen vochtig houdt. Verkrijgbaar in dag-, week-, en maandlenzen. 

De multifocale maandlens is ook verkrijgbaar voor cilinderafwijkingen. De contactlensspecialist helpt u bepalen welk type multifocale contactlenzen voor u het beste is.

Multifocale contactlenzen aanmeten

De multifocale contactlenzen hebben een geleidelijke overgang tussen de sterkte voor het lezen en de sterkte voor het kijken naar voorwerpen verder weg. Samen onderzoeken we wat de beste kijkoplossing voor u is: wanneer moet u op welke afstand kijken?

De gekwalificeerde contactlensspecialisten van OMC HanzeKliniek hebben ruime ervaring op het gebied van multifocale contactlenzen. Er wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken, hierdoor kunt u rekenen op een contactlensaanpassing op maat.

John Huisman_rond.jpg

Contactlensspecialist/opticien John Huisman:

Rond de leeftijd van 40 tot 50 jaar kan de natuurlijke lens zich niet meer voldoende bol maken om beelden dichtbij scherp te stellen. Hiervoor zijn verschillende multifocale contactlenzen ontwikkeld, zodat u niet steeds hoeft te zoeken naar een leesbril als u een Whatsapp-bericht of prijskaartje in de winkel wilt lezen. Wel zo gemakkelijk.