Droge ogen

Droge ogen zijn geïrriteerd, voelen branderig en vermoeid. Als u er niets aan doet, kan het leiden tot hoofdpijn, beschadigingen en ontstekingen van het hoornvlies. Zorg goed voor uw ogen en laat daarom een van onze oogspecialisten naar uw ogen kijken.

Mogelijk biedt een beeldschermbril of oogdruppels uitkomst.

Maak een afspraak

Hoe ontstaan droge ogen?

Ogen blijven vochtig door te knipperen. Als u achter een computerscherm of beeldscherm werkt, vergeet u dat echter vaak. Het lezen van een beeldscherm vergt bovendien meer inspanning van het oog. Reflecties, spiegeling, kleine lettertjes: het kan je ogen vermoeien.

Brillen speciaal voor werken achter een beeldscherm

Een beeldschermbril helpt uw ogen om de afstand tot het beeldscherm te overbruggen. De glazen hebben een blauwfilter, wat zorgt voor een rustiger beeld. Met een beeldschermbril is het werken achter een beeldscherm stukken comformtabeler. En zeker als u boven de 40 bent en moeite krijgt met scherpstellen dichtbij of op uw beeldscherm. Over beeldschermbrillen >

Maak een afspraak >

Mirjam Alserda_rond2.jpg

Opticien/contactlensspecialist Mirjam Alserda: 

Computerogen noemen we het ook wel. Als u veel werkt met een computer of ander beeldscherm, worden ogen vaak droog en vermoeid. Gelukkig zijn er oplossingen. Een laagje over het brillenglas om het blauwe licht te filteren bijvoorbeeld. Of oogdruppels.