Minder zien in het donker

Als u slecht ziet in het donker, kan dat verschillende oorzaken hebben. U bent misschien nachtbijziend. Het kan ook zijn dat u last heeft van schitteringen tijdens het rijden in het donker. Het blauwachtige LED-licht van moderne auto's is dan te fel voor uw ogen.

Een oogmeting is stap 1. Een mogelijke oplossing is een nachtbril of een autobril.

Maak een afspraak

Nachtmyopie

Nachtbijziendheid, oftewel nachtmyopie, treedt op in het donker. U ziet dichtbij dan nog wel goed, maar verder van u af is het wazig. Een sterkere bril kan dan uitkomst bieden.

Nachtbril voor autorijden (autobril)

Een autobril of nachtbril dragen tijdens het autorijden in het donker, kan comfortabeler voor uw ogen zijn. De glazen hebben een speciale coating en kleurenfilter, die de felle schitteringen van koplampen reduceert.

Cover nachtbril

Voor mensen die in het donker minder scherp zien is een 'cover' zonder sterkte en met sterkte van -0,25 en -0,50 verkrijgbaar. Er zijn 2 modellen - een met neussteunen en een zonder. Het montuur is een overzetmontuur. U houdt de normale bril op en plaatst tijdens het rijden in het donker de cover nachtbril over uw bril. 

Maak een afspraak >

John Huisman_rond.jpg

Opticien/contactlensspecialist John Huisman: 

Er zijn veel mensen die last hebben van slecht zien in het donker. Er zijn oplossingen, zoals brillenglazen met meer contrast. We bieden ook overzetmonturen met kleurenfilters voor het autrijden in het donker.