Elektrische epilatie bij wimperharen tegen het oog (trichiasis)

Soms komen wimperhaartjes tegen het hoornvlies aan doordat ze verkeerd groeien of verkeerd staan. Er kunnen klachten ontstaan aan het hoornvlies, zoals irritatie, een zanderig gevoel in het oog, een rood oog, gevoeligheid voor licht en/of een pijnlijk oog.

De meest voorkomende oorzaken van wimpers tegen het oog zijn:

  • Een aangeboren afwijking
  • Trauma aan het oog of littekenweefsel

De behandeling

Met elektrisch epileren worden de wimperhaartjes en haarzakjes die naar binnen groeien verwijderd. Het doel van de behandeling is dat u geen last meer heeft van scheef groeiende wimperhaartjes en dat nieuwe wimpers niet terug zullen groeien.

U wordt eerst plaatselijk verdoofd. Met een klein naaldje wordt het haartje dat naar binnen groeit, met een elektrisch stroompje verwijderd. Het stroompje schakelt het haarzakje uit waardoor er geen haartje meer uit groeit.

De behandeling duurt meestal ongeveer 10 minuten. U mag de rest van de dag niet zelf autorijden. Door de behandeling en de oogdruppels ziet u vaak tijdelijk minder scherp. 

Het is mogelijk dat er na de behandeling een bloeduitstorting onder de huid rond uw oog ontstaat.

Nabehandeling

De wimperharen blijven ongeveer zes tot acht weken weg. Als de haartjes daarna weer naar buiten groeien is het probleem vaak verholpen. Groeien ze opnieuw naar binnen dan wordt de behandeling met elektrisch epileren herhaald. Met deze methode komt 1 op de 5 wimperharen weer terug, dus in veel gevallen moet de behandeling een aantal keren herhaald worden.

Vragen?

Hebt u vragen over elektrische epilatie? Stel ze aan uw oogarts. U kunt ons ook bellen. Het telefoonnummer is: 050 - 368 22 22.  

Terug naar het overzicht