Toegangstijd en wachttijden

Wanneer kunt u bij ons terecht?

Spoedgevallen

Bij spoedgevallen kunt u binnen 24 uur bij ons terecht. Hiervoor hebben wij dagelijks een aantal plekken gereserveerd. Verwijzing door een (huis)arts blijft nodig in verband met vergoeding van de kosten door de zorgverzekeraar.

Wachttijden

Hieronder vindt u de wachttijden per 2 januari 2020 in kalenderdagen:

De actuele wachttijd tot de eerste afspraak met de oogarts of orthoptist:

Reguliere oogheelkunde (ook nastaar) 140    
Staar* 55
Orthoptie 100

 
* Belangrijk: voor patiënten die verzekerd zijn bij VGZ geldt voor staar op dit moment een wachttijd van 140 dagen, uitgezonderd patiënten met een restitutiepolis en bestaande patiënten die met spoed in behandeling moeten worden genomen.

De informatie in bovenstaande schema betreft de wachttijd tussen het moment van verwijzen door de huisarts of optometrist en de eerste afspraak met de oogarts.Wij streven altijd naar een kortere toegangstijd voor ieder oogheelkundig probleem.

 
De actuele wachttijd tot een staaroperatie:

Staaroperatie 28

 
Dit is altijd een gemiddelde omdat de wachttijd mede afhankelijk is van contactlensgebruik, de medische gesteldheid van uw oog en het type implantlens waar u voor kiest. De wachttijd wordt gerekend vanaf het consult waarin u met de oogarts overeenkomt dat u in aanmerking komt voor een staaroperatie.

De actuele wachttijd voor een ooglaserbehandeling en lensimplantatie:

Neemt u contact met ons op om te informeren naar de actuele wachttijden. Bel 050 - 368 22 22 of stel hier uw vraag.


 

De wachttijden worden ook gepubliceerd in de digitale toegangspoort ‘Zorgdomein’, zodat uw huisarts altijd beschikt over de actuele toegangstijd en wachttijden.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm), bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Contact

OMC HanzeKliniek is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag op 050 - 368 22 22. U kunt ons ook mailen op info@omc-hanzekliniek.nl.