Ooglaseren & Lensimplantatie

Als u niet langer afhankelijk wilt zijn van een bril of contactlenzen en in aanmerking wilt komen voor brilvervangende chirurgie, kunt u bij ons terecht. Verschillende oogproblemen en -correcties kunnen opgelost worden door het implanteren van een kunstlens in het oog (lensimplantatie) of door middel van een ooglaserbehandeling. Beide behandelingen worden veelvuldig uitgevoerd bij OMC HanzeKliniek. 

Onze oogartsen zijn ervaren specialisten, handelen veilig en verantwoord en werken met de meest geavanceerde apparatuur.

Sterker nog, op het gebied van brilvervangende chirurgie waren wij onze tijd ver vooruit. Prof. dr. J.G.F. Worst, (oprichter van voorheen OMC Noord) ontwikkelde eind jaren '80 de Artisan-lens, een implanteerbare lens. Dat was een behoorlijk vernieuwende oplossing en nog maar het begin van alle verdere ontwikkelingen op het gebied van oogcorrecties.

Inmiddels zijn er verschillende mogelijkheden voor brilvervangende chirurgie en hebben wij in de loop der jaren veel mensen een beter zicht gegeven.

Wanneer komt u in aanmerking?

Iedereen tussen 18 en 60 jaar die dagelijks een bril of contactlenzen draagt kan in aanmerking komen voor ooglaseren of lensimplantatie. Er zijn wel een aantal voorwaarden:

  • Uw ogen moeten in bril- of contactlenssterkte ten minste twee jaar min of meer stabiel zijn (kleine sterkteschommelingen rond een sterkte van een half zijn acceptabel), 
  • uw gezondheid moet goed zijn en
  • uw ogen moeten gezond zijn.

We begrijpen dat u zelf niet altijd op de hoogte bent van de gezondheidstoestand van uw ogen. Bij OMC HanzeKliniek bekijken we deze in een uitgebreid vooronderzoek. In het vooronderzoek worden ook de hiervoor genoemde indicaties meegenomen en bekijken we de invloeden van deze indicaties op een chirurgische oogbehandeling.

Ooglaseren

Ooglaseren is een uiterst nauwkeurige behandeling. Met een laser wordt de vorm van het hoornvlies gecorrigeerd. Het hoornvlies bepaalt hoe het licht in het oog valt en daarmee ook de sterkte van uw oog.

Lees alles over ooglaseren

Implantlenzen

Een permanente kunstlens die uw bril of contactlenzen vervangt. Bij een lensimplantatie wordt er een extra lens in het oog geplaatst. Een implantlens is niet te vergelijken met een contactlens.

Lees alles over implantlenzen

OMC HanzeKliniek verbouwt

Wat merkt u van onze verbouwing?

Lees meer over wat onze verbouwing betekent voor uw afspraak in de week van 18 t/m 22 oktober. 

Meer informatie

Ooglaseren

Ooglaseren is een van de meest populaire electieve procedures ter wereld.

Alles over ooglaseren

Lensimplantatie

Bij een lensimplantatie wordt er onder plaatselijke verdoving een extra lens in het oog geplaatst.

Alles over lensimplantatie

Weten of uw ogen geschikt zijn?

Met behulp van een aantal metingen kunnen wij een goede indicatie gegeven of uw ogen geschikt zijn.

Veelgestelde vragen
Het begint met een quickscan

Een goed zicht als eindresultaat begint met een goed inzicht vooraf

Een brilvervangende behandeling bij OMC HanzeKliniek

Al 20 jaar ervaring met brilvervangende chirurgie
Ervaren en gespecialiseerde oogartsen
De nieuwste ooglasertechnologie
Persoonlijk en kleinschalig