SMILE ooglaserbehandeling - Sylvia Suurmeijer

Sylvia Suurmeijer-Hulsman-9929_1200x800.jpg

Sylvia Suurmeijer (34), zelfstandig communicatieadviseur, is enthousiast over de SMILE ooglaserbehandeling. Na 24 jaar is ze verlost van haar bril en contactlenzen. In een behandeling van minder dan 30 minuten ging ze van ruim -7 naar 0. ‘Diezelfde avond keek ik alweer televisie. Zonder bril!’

'Toen ik 10 jaar was begon ik voor het eerst te merken dat ik niet heel goed kon zien. Ik kon het bord niet goed lezen en begon met mijn ogen te knijpen. Vanaf dat moment was ik gebonden aan een bril. Op latere leeftijd ben ik overgestapt op lenzen en bleef de bril alleen voor nood.

Uiteindelijk heb ik 18 jaar lang contactlenzen gedragen. De meeste jaren daarvan waren probleemloos, maar op een gegeven moment begon ik toch te ervaren dat ik last van mijn ogen begon te krijgen.

Op het moment dat ik een behoorlijke oogontsteking kreeg moest ik noodgedwongen mijn bril weer gaan dragen. Ik vond het vreselijk. Een vriendin vroeg mij toen: waarom laat je je ogen niet laseren?'

'Via een familielid had ik de naam OMC al eens gehoord en zo ben ik bij OMC HanzeKliniek gekomen. Ik heb direct een uitgebreid oogonderzoek aangevraagd en daaruit bleek dat ik in aanmerking kwam voor de nieuwe SMILE behandeling. Best spannend, want je kunt zo’n behandeling niet meer terugdraaien. Gelukkig maar overigens, want ik wil ook helemaal niet meer terug!'

'Ik ben tijdens het hele behandeltraject ontzettend goed geholpen. Voorafgaand aan de behandeling waren mijn ogen te droog en moest ik oogdruppels gebruiken. Een week voor de behandeling bleek dat het nog niet voldoende was. Om de behandeling toch te kunnen laten doorgaan hebben ze supergoed meegedacht en gezorgd voor een ooggel waarmee mijn ogen helemaal klaar waren voor de behandeling.

Tijdens de behandeling stond er een heel team om me heen en de oogarts vertelde precies wat er gebeurde. Binnen een half uur stond ik alweer buiten! Ik zag niet direct scherp, maar dat werd in de loop van de dag steeds beter.

Ik kon ’s avonds alweer televisie kijken en zelfs de ondertiteling lezen. De volgende dag was een verademing. Niet meer dat geklooi met lenzen, zo fijn. Ik ervaar elke dag het gemak van het leven zonder bril en contactlenzen en zeg nu: dat had ik eerder moeten doen.'

PRK behandeling - Wilco Kelderman

Wilco Kelderman.jpg

Wilco Kelderman is profwielrenner en rijdt voor Team Sunweb. Zijn lijst met wedstrijdoverwinningen wordt steeds langer. Toen Wilco nog voor Rabobank Cycling Team reed, onderging hij een PRK ooglaserbehandeling bij OMC HanzeKliniek.

"Toen ik twaalf was merkte ik op school al dat ik moeite had met lezen op het bord. Daarom kreeg ik een bril aangemeten en ben ik een jaar later op lenzen overgestapt. Rond die tijd begon ik ook met wielrennen dus ik heb altijd met lenzen gefietst. Niet echt optimaal, maar je went eraan.” Met zijn talent wist Wilco menig koers winnend af te sluiten. In 2011 werd hij nationaal kampioen tijdrijden en gaf alle profs het nakijken in de proloog van de Ronde van de Ain. Toch hadden zijn uitslagen nog een stuk beter kunnen zijn als hij in verregende koersen niet wat eerder in de remmen had hoeven knijpen. 

"Misschien heb ik er geen wedstrijden door verloren, maar ik had wel kortere klasseringen kunnen rijden. Als het regende mengde ik me soms niet in de sprint, omdat ik te weinig zag. Ik moest ook opletten met in mijn ogen wrijven, als er een lens uitvalt of scheurt zie je opeens nog maar de helft. Ook warm weer was een probleem. Dan kreeg ik al snel last van droge ogen. Met lenzen krijgen je ogen minder zuurstof, dat merk je ’s avonds wel als je ze uitdoet".

"Na een jaar wikken en wegen besloot ik dat het eind november moest gebeuren, in de rustperiode voor mijn debuutjaar als prof. De ploeg vond het geen enkel probleem en stimuleerde het zelfs. En de kosten van een laserbehandeling, die zijn ook relatief. Als je twintig tot dertig jaar lenzen moet kopen, is dat ook een heel bedrag".

PRK behandeling - Ester Kopp

Ester Kopp is medewerker bij een zorgverzekeraar. Zij had een sterkte van -0,50 en een cilinder van -1,00. Niet extreem, alleen ze kreeg last van droge ogen. Ester Kopp wilde geen dure lenzen en geen bril meer. Ze onderging daarom de PRK ooglaserbehandeling.

"Ik heb nooit echt last gehad van extreem slechte ogen, maar toen ik last kreeg van droge ogen en hiervoor (dure) speciale lenzen aan moest schaffen, inclusief een bril voor s'avonds, ging ik informeren naar de mogelijkheden mijn ogen te laten laseren. Door de controles van mijn kinderen bij OMC HanzeKliniek, was ik hier al bekend. De uitstraling van kwaliteit, de mate van informatievoorziening en begeleiding voelden goed.

Op het moment dat duidelijk werd dat ik in aanmerking kwam, was ik snel aan de beurt. De laserbehandeling zelf duurde maar enkele seconden. Uiteraard voel je van zowel de verdoving als de behandeling zelf helemaal niets. Direct na de laserbehandeling zag ik alles scherp. Prachtig! Na ongeveer een week was het duidelijk dat mijn behandeling voor de volle 100% was geslaagd. Ik zag zó onwijs scherp en helder. Zo scherp zag ik nooit met mijn bril of lenzen."

Artisan lensimplantatie - Robert Oosterbaan

110226 AOf OMC 001 Robert Oosterbaan_RGB72.jpg

Robert Oosterbaan, 29 jaar en marktonderzoeker, is erg tevreden met zijn lensimplantaten.

"Al vanaf mijn achtste was ik bijziend. En dat werd alleen maar erger. Toen ik uitkwam op min elf verving ik mijn bril met dikke glazen door lenzen. Dat was eerst prima, totdat ik een baan kreeg. Door mijn werk achter een beeldscherm had ik ’s avonds vaak last van m’n lenzen. Als ik dan nog wat leuks wilde doen moest ik toch weer mijn bril op. Niet prettig dus. Via het internet kwam ik uit bij OMC HanzeKliniek en begreep dat zij wellicht een oplossing hadden: een implantaat lensbehandeling."

"Na de voorlichtingsavond besloot ik het te doen. Op de dag van de operatie was ik behoorlijk gespannen. Het is niet niks dat ze in je ogen gaan snijden om daar een lens in te zetten. Toch was de ingreep niet vervelend. Na de operatie werd mijn oog afgedekt met een gaasje en een plastic dop die ik de volgende dag zelf mocht verwijderen. Echt spannend. Ik had meteen 100% zicht en ben dezelfde dag alweer in de auto gestapt! Ook de operatie van mijn tweede oog is goed verlopen. Ik zie nu beter dan voorheen met contactlenzen."

"Eerlijk? Ik kan een oogbehandeling door OMC HanzeKliniek echt iedereen aanraden. Voor mij waren de kwaliteit, de begeleiding en de informatievoorziening in het oog springend. En achteraf bleek mijn zorgverzekering de behandeling ook nog eens volledig te vergoeden."

Beoordelingen

Duidelijke voorlichting en goede behandelingen zijn voor ons belangrijke uitgangspunten. Daarom horen we graag van mensen die bij ons behandeld zijn de ervaringen. Dat is voor onszelf goed om te horen, want op basis hiervan kunnen we altijd verbeteren. En voor u kan het interessant zijn in uw voorbereiding op een behandeling.