Beoordelingen

Duidelijke voorlichting en goede behandelingen zijn voor ons belangrijke uitgangspunten. Daarom horen we graag van mensen die bij ons behandeld zijn de ervaringen. Dat is voor onszelf goed om te horen, want op basis hiervan kunnen we altijd verbeteren. En voor u kan het interessant zijn in uw voorbereiding op een behandeling.

PRK behandeling - Wilco Kelderman

Wilco Kelderman.jpg

Wilco Kelderman (21 jaar) fietst als profwielrenner bij Rabobank Cycling Team. Zijn lijst met wedstrijdoverwinningen wordt inmiddels steeds langer. In 2011 onderging hij een PRK ooglaserbehandeling.

"Toen ik twaalf was merkte ik op school al dat ik moeite had met lezen op het bord. Daarom kreeg ik een bril aangemeten en ben ik een jaar later op lenzen overgestapt. Rond die tijd begon ik ook met wielrennen dus ik heb altijd met lenzen gefietst. Niet echt optimaal, maar je went eraan.” Met zijn talent wist Wilco menig koers winnend af te sluiten. In 2011 werd hij nationaal kampioen tijdrijden en gaf alle profs het nakijken in de proloog van de Ronde van de Ain. Toch hadden zijn uitslagen nog een stuk beter kunnen zijn als hij in verregende koersen niet wat eerder in de remmen had hoeven knijpen. 

"Misschien heb ik er geen wedstrijden door verloren, maar ik had wel kortere klasseringen kunnen rijden. Als het regende mengde ik me soms niet in de sprint, omdat ik te weinig zag. Ik moest ook opletten met in mijn ogen wrijven, als er een lens uitvalt of scheurt zie je opeens nog maar de helft. Ook warm weer was een probleem. Dan kreeg ik al snel last van droge ogen. Met lenzen krijgen je ogen minder zuurstof, dat merk je ’s avonds wel als je ze uitdoet".

"Na een jaar wikken en wegen besloot ik dat het eind november moest gebeuren, in de rustperiode voor mijn debuutjaar als prof. De ploeg vond het geen enkel probleem en stimuleerde het zelfs. En de kosten van een laserbehandeling, die zijn ook relatief. Als je twintig tot dertig jaar lenzen moet kopen, is dat ook een heel bedrag".

Artisan lensimplantatie - Robert Oosterbaan

Robert Oosterbaan.jpg

Robert Oosterbaan, 29 jaar en marktonderzoeker, is erg tevreden met zijn lensimplantaten.

"Al vanaf mijn achtste was ik bijziend. En dat werd alleen maar erger. Toen ik uitkwam op min elf verving ik mijn bril met dikke glazen door lenzen. Dat was eerst prima, totdat ik een baan kreeg. Door mijn werk achter een beeldscherm had ik ’s avonds vaak last van m’n lenzen. Als ik dan nog wat leuks wilde doen moest ik toch weer mijn bril op. Niet prettig dus. Via het internet kwam ik uit bij OMC HanzeKliniek en begreep dat zij wellicht een oplossing hadden: een implantaat lensbehandeling."

"Na de voorlichtingsavond besloot ik het te doen. Op de dag van de operatie was ik behoorlijk gespannen. Het is niet niks dat ze in je ogen gaan snijden om daar een lens in te zetten. Toch was de ingreep niet vervelend. Na de operatie werd mijn oog afgedekt met een gaasje en een plastic dop die ik de volgende dag zelf mocht verwijderen. Echt spannend. Ik had meteen 100% zicht en ben dezelfde dag alweer in de auto gestapt! Ook de operatie van mijn tweede oog is goed verlopen. Ik zie nu beter dan voorheen met contactlenzen."

"Eerlijk? Ik kan een oogbehandeling door OMC HanzeKliniek echt iedereen aanraden. Voor mij waren de kwaliteit, de begeleiding en de informatievoorziening in het oog springend. En achteraf bleek mijn zorgverzekering de behandeling ook nog eens volledig te vergoeden."