Ednan Pasagic (29)

Ednan (software developer) droeg sinds zijn 16e een bril, en lenzen sinds zijn 20e. Hij had een sterkte van -3. Bij hem bestond geen enkele twijfel, hij wilde zijn ogen laten laseren. Een bril of lenzen wilde Ednan niet meer dragen.

Ik ben blij met het resultaat. Ik mis mijn bril of lenzen geen seconde!

Waarom wilde je je ogen laten laseren?

Ednan: “Bij een bril komt er gemakkelijk een krasje op, wat ik heel storend vind. Bij lenzen was het altijd weer een gedoe. Ik moest er vaak om denken om ze mee te nemen, wat ik nog wel eens vergat, bij festivals bijvoorbeeld.”

Waarom koos je voor de SMILE behandeling?

“Ik had al een beetje onderzoek gedaan naar de verschillende ooglasertechnieken en ik had toen eigenlijk al de SMILE in gedachten. Door OMC HanzeKliniek werd mij de PRK en de SMILE behandeling aangeraden. Ik heb toch voor de SMILE gekozen omdat het herstel van de PRK me niet heel fijn leek. Verder ben ik wel iemand die van nieuwe technieken houdt en hoewel de SMILE inmiddels ook al een aantal jaren toegepast wordt, is het nog steeds de jongste.”

Waarom heb je gekozen om je ogen bij OMC HanzeKliniek te laten laseren?

“Het was voor mij de dichtstbijzijnde kliniek. Het leek me in verband met controles en vervoer wel handig om voor OMC HanzeKliniek te kiezen. Daarnaast krijgt de kliniek ook goede cijfers.”

Wat vond je van het gehele traject, van het eerste contact tot de controle na de operatie?

“Het verliep allemaal goed. Ik werd vriendelijk behandeld en alles werd allemaal duidelijk uitgelegd. Er was voldoende ruimte voor eventuele vragen. Ook het informatiemateriaal met verdere uitleg was goed uitgewerkt.”

Hoe heb je de operatie ervaren?

“Ik vond het wel een beetje spannend, maar ik was niet echt zenuwachtig. De operatie zelf was vooral heel ongemakkelijk, want ja, er wordt wel aan je oog geknutseld. Gelukkig duurde het per oog niet heel lang, daardoor was het wel vol te houden.”

“Ik was blij dat het voorbij was. Los daarvan was ik vooral verbaasd hoeveel ik kon zien direct na de operatie. Alles was wel eerst nog wazig, maar ik had het erger verwacht.”

Wat vind je van het uiteindelijke resultaat?

“Ik ben er heel blij mee. Het was in het begin flink wennen dat ik geen bril of lenzen meer nodig had, maar ik heb ze geen seconde gemist. De droge ogen (en dus het druppelen) zijn af en toe wel vervelend, maar dat hoort er bij."

Zou je de SMILE behandeling aanraden aan anderen?

“Ja, 100%. Het is misschien wel iets duurder, maar de snelheid van de operatie en het soepele herstel maken dat helemaal waard.”

terug