Lisa van Vught (35)

Lisa (Consumer Care Specialist) heeft voor haar gevoel haar hele leven contactlenzen gedragen en af en toe een bril. “Het begon op school. Vanaf mijn 14e droeg ik al contactlenzen. Tijdens de coronapandemie werkte ik veel thuis en droeg ik een bril.” Lisa had last van haar bril en lenzen en liet haar ogen laseren met de SMILE methode.

Het voelt alsof ik nieuwe ogen heb. Ik ben zo blij! Het geeft me letterlijk een SMILE.

Waarom wilde je je ogen laten laseren?

Lisa: “Ik kon niet goed zien zonder bril of contactlenzen. Ik wilde er echt van af, het voelde als een handicap. Het eerste wat ik deed als ik wakker werd is mijn bril opzetten en het laatste voordat ik ging slapen is die bril weer afzetten. Vreselijk vond ik dat. Zelfs leuke momenten werden vaak bedorven, zoals gezellig in de armen van mijn man liggen en tv kijken. Dat ging alleen met een hand onder mijn hoofd, vanwege die bril. Lekker in het water spetteren met mijn kind, altijd slecht zicht. Borstvoeding geven en niet eens de oogjes van mijn baby scherp kunnen zien. Ik was er zo klaar mee!”

Had je ook twijfels?

“Ik was bang voor pijn of dat er iets mis zou gaan. Ik keek dus niet naar de operatie uit. Maar er zijn meer mensen in mijn omgeving die hun ogen hebben laten laseren en ze zijn er allemaal blij mee. En dat wilde ik ook!”

Waarom koos je voor de SMILE behandeling?

“Ik heb met de optometrist gekeken welke behandelingen er mogelijk waren voor mij en wat de voor- en nadelen zijn. Daarna was het gemakkelijk om een keuze te maken.”

Waarom heb je gekozen om je ogen bij OMC HanzeKliniek te laten laseren?

“Ik heb gewoon online gekeken of er een oogkliniek vlakbij mijn woonplaats is. De website sprak me gelijk aan. De informatie was duidelijk en transparant. Het eerste contact was goed; ik had snel een afspraak voor een quickscan. Ik had er meteen een goed gevoel bij.”

Hoe heb je de operatie ervaren?

“Ik vond het best wel spannend. Vlak voordat het begon en oogarts drs. E. Timmerman vertelde wat hij zou gaan doen, hoorde ik mijn hart heel hard kloppen. Het gaat nu gebeuren, dacht ik. Optometrist Hans Ockels stond mij tijdens de operatie letterlijk bij voor de nodige ondersteuning.”

Wat vind je van het uiteindelijke resultaat?

“Nou, nog geen 24 uur na de operatie en ik ervaarde dat ik nog nooit zo goed gezien had. Wat een luxe! Het voelt alsof ik nieuwe ogen heb. Ik ben zo blij! Het geeft me letterlijk een SMILE.”

Zou je de SMILE behandeling aanraden aan vrienden en familie?

“Heb ik al gedaan!”

terug