Marlou Hensen (26 jaar)

Ervaring Marlou ooglaseren SMILE.jpg

Marlou, adviseur gezondheidsbevordering, heeft haar ogen laten laseren met de SMILE behandeling. Marlou: “Ik heb 12 jaar zowel een bril als lenzen gedragen. Vóór het ooglaseren was mijn oogsterkte links -2 en rechts -1.75.” Marlou vertelt wat ze van het resultaat vindt en hoe ze het hele traject heeft ervaren.

De operatie vond ik echt niks voorstellen. Binnen 10 minuten was ik weer klaar en het deed helemaal geen pijn. Ik merkte er niks van.

Waarom wilde je je ogen laten laseren?
Marlou: “De belangrijkste reden voor mij om mijn ogen te laten laseren was gemak. Ik wilde niet mijn hele leven nog moeten denken aan mijn lenzen, elke dag (ochtend en avond). En ook als je een weekendje weggaat of op vakantie gaat.”

Had je ook twijfels over het laseren van je ogen?
“Ik had geen twijfels meer. Ik heb er lang over na kunnen denken, omdat ik in eerste instantie nog niet in aanmerking kwam (omdat mijn sterkte nog niet stabiel was). En toen het kon wilde ik het ook meteen doen. Als ik het aan mensen vertelde dat ik dit ging doen, dan vroegen ze ook: ‘weet je dat wel zeker, het zijn wel je ogen’. Maar ik had er gewoon vertrouwen in!”

SMILE behandeling

Waarom koos je voor de SMILE behandeling?
“Ik heb de SMILE behandeling gekozen, omdat ze aangaven dat die het meest pijnloos was en je het minst lang last zou houden. Dus dat sprak mij wel aan. En de SMILE behandeling kon ook met mijn ogen, dus toen was de keuze snel gemaakt.

Vanuit mijn directe omgeving had ik niks gehoord over de SMILE behandeling, maar van het personeel van OMC wel en zij waren erg enthousiast.”

Waarom heb je voor onze kliniek gekozen?
“Ik heb gekozen voor OMC HanzeKliniek omdat ik hier al jaren kwam voor mijn lenzen, dus ik ken de mensen en dat vond ik een fijn gevoel.”

Traject

Wat vond je van het gehele traject, van quickscan tot operatie?
“Ik vond het gehele traject fijn verlopen. Het contact met de optometrist en de oogarts (en met andere medewerkers) was heel goed. Er werd echt tijd voor je genomen waardoor de uitleg en vragen rustig behandeld konden worden. Ik heb ook nog een paar keer tussendoor gebeld voor extra vragen en daar werd altijd open op gereageerd.”

Operatie

Hoe heb je de operatie beleefd?
“De operatie vond ik echt niks voorstellen. Binnen 10 minuten was ik weer klaar en het deed helemaal geen pijn. Je merkt er niks van. De oogarts bleef ook tegen mij praten over dat het goed ging, want voor mijn gevoel bewoog mijn oog alle kanten op, maar dat was dus niet zo. Dus dat vond ik een fijn gevoel. Je werd voor, tijdens en na die tijd heel goed begeleid.”

Na de operatie

“Na de operatie was het nog een beetje wennen, want het zicht was nog niet helemaal goed. Maar ondanks dat, toen ik naar buiten ging was er verder niks aan de hand en had ik geen last. Ongeveer een half uur later (misschien omdat de druppels waren uitgewerkt) begon het wel een beetje te irriteren en had ik het gevoel dat er continu een pluisje in mijn oog zat.”

Wat vind je van het resultaat?
“Ik ben heel blij en het resultaat is ook top. De dag van de operatie had ik dus nog een beetje irritatie, maar na een nacht slapen was die irritatie volledig weg. Ook in die ochtend was het zicht nog niet volledig, maar in de loop van de dag werd dat steeds beter en kon ik aan het einde van de dag gewoon weer volledig zien!”

“Ik raad de SMILE behandeling en OMC HanzeKliniek zeker aan aan familie en vrienden.”

terug