Nynke Heeg (42 jaar)

Nynke, actrice, heeft haar ogen laten laseren. Ze heeft de SMILE behandeling ondergaan. Waarom heeft ze gekozen voor ooglaseren en wat vond ze van de behandeling?

Nynke: “Al sinds mijn 10e droeg ik contactlenzen. Mijn oogsterkte was -4.50 (links) en -6.00 (rechts). Ik verdroeg mijn lenzen steeds slechter. Omdat er een cilinder in zat duurde het een paar jaar voor ik er achter was wat er nou mis was."

Op de set voor de filmopnames van een grote internationale film werd voor een scène de regenmachine op volle kracht aangezet. Mijn lenzen spoelden er bijna uit. En ze uit doen was geen optie omdat ik niet half blind over een slagveld kon lopen! Dat gebeurt me nu niet meer!

Droge ogen

"Iedere keer als ik mijn ogen op sterkte liet controleren was het zicht prima. Maar aan het eind van de dag verslechterde het: door vermoeidheid en droogte bleken de cilinders weg te draaien. Dit gebeurde steeds vaker waardoor ik steeds minder vaak mijn lenzen in kon.

Voor mijn werk als actrice zou een bril dragen te bepalend zijn.

Ik besloot daarom dat ik mijn ogen wilde laten laseren. Ik had vernomen dat OMC HanzeKliniek erg goed aangeschreven staat als kliniek. En het is ook nog in het noorden van het land!"

SMILE

"Ik kreeg eerst een vrijblijvend onderzoek. Erg prettig om een vrijblijvend onderzoek te krijgen, daardoor weet je snel of je voor ooglaseren in aanmerking komt of niet. De voorlichting die ik heb gekregen was heel helder. Alle opties en risico’s werden duidelijk uitgelegd. De SMILE behandeling bleek eigenlijk de enige optie bij mijn sterkte.

De operatie ging heel vlot. Geheel pijnloos en het was ongelooflijk snel voorbij."

Resultaat

"Het duurde bij mij maar een paar dagen voor mijn troebele zicht scherper werd. Maar wat is het fantastisch dat ik nu alles kan zien, zonder bril of lenzen! Zwemmen is een openbaring, en hé, ik kan zo de set op en in de regenmachine staan, zonder dat ik mijn lenzen kwijt raak!

Het is heerlijk om bij het wakker worden meteen zicht te hebben. Het kijkt ook veel meer ontspannend nu ik niet meer mijn lenzen ‘op de plek’ hoef te drukken, wat de laatste jaren aan de hand was.

Ik raad het iedereen aan.

Dank voor de goede zorg!”

terug