Rosita Bergsma (39)

Rosita (verpleegkundige) besloot haar ogen te laten laseren nadat zij genoodzaakt was om een bril te dragen. Ze vertelt over haar ervaring met de SMILE behandeling.

Het resultaat vind ik geweldig! Ik heb soms het idee dat ik beter zie dan voor de behandeling. En het is zo fijn dat je niks meer op je hoofd draagt.

Waarom wilde je je ogen laten laseren?

Rosita: “Ik heb 26 jaar lang lenzen gedragen. Mijn oogsterkte was -3,25. In januari 2020 kreeg ik een hoornvliesbeschadiging waardoor ik sindsdien een bril droeg. Ik ergerde me aan mijn bril. Het zat me in de weg. Fietsen in de regen vond ik erg vervelend, glazen die besloegen, zwemmen zonder bril waardoor ik slecht zag en met sporten was het ook niet prettig. En ik vond het me niet mooi staan. Daarom wilde ik mijn ogen laten laseren.”

Had je ook twijfels over het laseren van je ogen?

“Ik had geen grote twijfels. Wel had ik voordat ik bij OMC HanzeKliniek kwam, de vraag of er blijvende schade kan ontstaan als je je ogen laat laseren. Ik kreeg een uitgebreide screening waarin ik duidelijk geïnformeerd werd over de behandelingsmogelijkheden en de eventuele risico’s die kunnen optreden. Daarna had ik totaal geen twijfels meer.”

Waarom koos je voor de SMILE behandeling?

“Ik heb samen met de optometrist en de oogarts de keuze gemaakt voor de SMILE, vooral omdat deze behandeling het minst pijnlijk is.”

Waarom heb je gekozen om je ogen bij OMC HanzeKliniek te laten laseren?

“Ik kwam altijd al voor controle bij OMC HanzeKliniek. Mijn nichtje heeft haar ogen ook laten laseren bij OMC HanzeKliniek en zij heeft goede ervaringen met het laseren van haar ogen bij deze kliniek.”

Wat vond je van het gehele traject, van het eerste contact tot de controle na de operatie?

“Ik vind het traject zeer prettig. Ik kreeg een uitgebreide screening en ik werd duidelijk geïnformeerd over de procedure. Na het laseren werden mijn ogen uitgebreid gecontroleerd en al mijn vragen werden beantwoord. Er werd duidelijk gecommuniceerd. Hierdoor was het contact met de optometrist en de oogarts heel prettig.”

Hoe heb je de operatie ervaren?

“Doordat alles me heel duidelijk verteld werd, viel de operatie me reuze mee. Ik was meer ontspannen doordat ik goed geïnformeerd was. En er was een prettige sfeer, dat hielp mij ook. Tijdens de operatie heb ik geen pijn ervaren. Het was een bijzonder gevoel dat de arts met mijn oog bezig was en ik daarvan niks voelde! Alles verliep heel vlot. Ik stond na 45 minuten al weer buiten. Mijn zicht was in het begin nog wazig. Eén oog voelde wat branderig aan, maar dit was na ongeveer 3 uur verdwenen.”

Wat vind je van het uiteindelijke resultaat?

“Het resultaat vind ik geweldig! Ik heb soms het idee dat ik beter zie dan vóór de behandeling. En het is zo fijn dat je niks meer op je hoofd draagt. Ik raad de SMILE behandeling zeker aan aan anderen. En ik raad OMC HanzeKliniek aan omdat ik alles als zeer prettig ervaren heb.”

terug