Sandra van Overveld (29 jaar)

Sandra, HR Business Partner, heeft haar ogen laten laseren. Ze was op reis en merkte dat ze steeds meer met haar ogen bezig was. Dit wilde ze niet meer. Sandra vertelt haar verhaal.

Ik ben enorm blij met het resultaat! Ik zie nu zonder hulpmiddelen net zo scherp als met bril of contactlenzen voor de operatie. Heel erg bijzonder!

Sandra: “Ik draag al weer 20 jaar een bril en 16 jaar contactlenzen. Mijn oogsterkte was -3,75 (links) en -5 (rechts) en in beide ogen had ik daarnaast nog een cilinder.

Op reis

"Er was voor mij geen urgente reden om mijn ogen te laten laseren. Mijn ouders en zusje hebben het jaren geleden laten doen en zijn er heel blij mee, maar ik voelde geen noodzaak mijn ogen te laten behandelen.

Echter, vorig jaar was ik veel op reis en merkte ik steeds meer hoeveel ik er mee bezig was. Last van droge ogen, irritatie of nadenken over alle spullen die mee moesten (lenzen, extra lenzen, vloeistoffen, lenzenbakje, bril, brillenkoker). Het leek me fijn om niet langer dag in, dag uit met mijn ogen bezig te hoeven zijn."

Twijfel

"Voordat ik het besluit nam om mijn ogen te laten laseren, had ik wel wat angst of het goed zou gaan, je zicht is zo cruciaal. Tegelijkertijd wist ik ook dat er maar een hele kleine kans is dat het niet goed gaat.

Ik heb eerst aan verschillende mensen uit het noorden gevraagd, mensen met ervaring, welke ooglaserkliniek ze aan zouden raden. Daar kwam unaniem OMC HanzeKliniek uit. Ik heb de website opgezocht, die heel duidelijk en transparant alle informatie gaf die ik zocht. Toen heb ik ervoor gekozen om bij OMC HanzeKliniek het traject te starten."

SMILE

"Ik had gelezen over de drie mogelijke behandelingen, waaronder de SMILE. Ik heb me laten adviseren door OMC HanzeKliniek welke behandeling het beste bij mij zou passen. Vanwege mijn hoge sterkte kon ik voor twee behandelingen gaan. De voordelen waren duidelijk het grootst bij de SMILE."

Medewerkers OMC HanzeKliniek

"De voorlichting was erg goed en duidelijk. Ik had elke keer een aantal specifieke vragen over wat wel/niet goed is om te doen, en daar kreeg ik duidelijk antwoord op. Vooraf is me heel goed en in detail uitgelegd wat er zou gebeuren. De verwachtingen die ik had, klopten precies met wat er gebeurde en dat was heel prettig.

De klantgerichte, prettige contactmomenten met OMC HanzeKliniek dragen voor een groot deel bij aan mijn positieve ervaring.

Het traject verliep heel soepel en vlekkeloos. In februari 2018 had ik de quickscan, in maart het vooronderzoek en in april zijn mijn ogen gelaserd. Alle afspraken gingen door zoals gepland. Binnen 2,5 maand waren mijn ogen gelaserd."

Resultaat

"Ik ben enorm blij met het resultaat! Ik zie nu zonder hulpmiddelen net zo scherp als met bril of contactlenzen voor de operatie. Heel erg bijzonder!

Het scheelt elke dag ‘nadenktijd’, thuis en als ik op reis ga (je hoeft niets meer mee te nemen) en ik merk nu pas hoeveel minder last ik van mijn ogen heb (bijvoorbeeld als ik moe ben of in een zanderige/winderige omgeving ben).

Ik raad absoluut de SMILE aan! Je ogen herstellen ontzettend snel. Ik heb maar één middag echt pijnlijke ogen gehad en na een aantal dagen rustig aan kon ik vrijwel alles weer (alleen voorzichtig met bepaalde sporten).

Ook raad ik OMC HanzeKliniek absoluut aan! De behandelaars zijn heel klantvriendelijk, empathisch en persoonlijk. Het was steeds heel duidelijk wat ik kon verwachten en deze verwachtingen kwamen elke keer ook uit.”

terug