Sylvia Suurmeijer (34)

Sylvia Suurmeijer-Hulsman-9929_1200x800.jpg

Na 24 jaar is Sylvia, zelfstandig communicatieadviseur, verlost van haar bril en contactlenzen. In een behandeling van minder dan 30 minuten ging ze van ruim -7 naar 0. Wat vindt Sylvia van de SMILE behandeling en hoe is het resultaat geworden?

Diezelfde avond keek ik alweer televisie. Zonder bril!

Sylvia: "Toen ik 10 jaar was begon ik voor het eerst te merken dat ik niet heel goed kon zien. Ik kon het bord niet goed lezen en begon met mijn ogen te knijpen. Vanaf dat moment was ik gebonden aan een bril. Op latere leeftijd ben ik overgestapt op lenzen en bleef de bril alleen voor nood."

Oogontsteking

"Uiteindelijk heb ik 18 jaar lang contactlenzen gedragen. De meeste jaren daarvan waren probleemloos, maar op een gegeven moment begon ik toch te ervaren dat ik last van mijn ogen begon te krijgen.

Op het moment dat ik een behoorlijke oogontsteking kreeg moest ik noodgedwongen mijn bril weer gaan dragen. Ik vond het vreselijk. Een vriendin vroeg mij toen: waarom laat je je ogen niet laseren?"

Best spannend

"Via een familielid had ik de naam OMC al eens gehoord en zo ben ik bij OMC HanzeKliniek gekomen. Ik heb direct een uitgebreid oogonderzoek aangevraagd en daaruit bleek dat ik in aanmerking kwam voor de nieuwe SMILE behandeling. Best spannend, want je kunt zo’n behandeling niet meer terugdraaien. Gelukkig maar overigens, want ik wil ook helemaal niet meer terug!"

Behandeling

"Ik ben tijdens het hele behandeltraject ontzettend goed geholpen. Voorafgaand aan de behandeling waren mijn ogen te droog en moest ik oogdruppels gebruiken. Een week voor de behandeling bleek dat het nog niet voldoende was. Om de behandeling toch te kunnen laten doorgaan hebben ze supergoed meegedacht en gezorgd voor een ooggel waarmee mijn ogen helemaal klaar waren voor de behandeling.

Tijdens de behandeling stond er een heel team om me heen en de oogarts vertelde precies wat er gebeurde. Binnen een half uur stond ik alweer buiten! Ik zag niet direct scherp, maar dat werd in de loop van de dag steeds beter."

Resultaat

"Ik kon ’s avonds alweer televisie kijken en zelfs de ondertiteling lezen. De volgende dag was een verademing. Niet meer dat gedoe met lenzen, zo fijn. Ik ervaar elke dag het gemak van het leven zonder bril en contactlenzen en zeg nu: dat had ik eerder moeten doen."

terug

Om deze content te kunnen zien dient u de cookies te accepteren