Lensimplantatie

OMC HanzeKliniek voert al ruim 20 jaar lensimplantaties uit. Onze oogartsen zijn ervaren specialisten en werken veilig. We bieden verschillende implantlenzen aan die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Wilt u scherp zien zonder bril of lenzen? Ontdek of uw ogen geschikt zijn voor een lensimplantatie. 

Maak een afspraak

Wat is een implantlens?

Een implantlens is een permanente kunstlens die uw bril of contactlenzen vervangt. 

Bij een lensimplantatie wordt er een extra lens in het oog geplaatst. Een implantlens is niet te vergelijken met een contactlens. U merkt niet dat u een implantlens heeft en het comfort ervan wordt niet beïnvloed door te weinig traanvocht of vervuilingen van buitenaf.

De behandeling klinkt misschien eng, maar in de praktijk valt dat reuze mee. Onder plaatselijke verdoving wordt er een klein sneetje in je hoornvlies gemaakt. Hierdoor wordt de permanente lens naar binnen gebracht en met twee klipjes op je iris, (het gekleurde deel van je oog), vastgezet. De behandeling duurt zo’n 20 minuten en is pijnloos. Vrij snel hierna kun je al scherp zien. Natuurlijk blijf je een aantal weken onder controle bij de oogarts. Als het sneetje in het oog hersteld is, wordt het andere oog behandeld.

Bij OMC HanzeKliniek implanteren we Artisan- en Artiflex-lenzen van ArtiLens. Dit zijn momenteel één van de meest gebruikte implantlenzen.

Wanneer komt u in aanmerking?

Iedereen tussen 18 en 60 jaar die dagelijks een bril of contactlenzen draagt kan in aanmerking komen voor lensimplantatie. Er zijn wel een aantal voorwaarden:
 
  • Uw ogen moeten in bril- of contactlenssterkte ten minste twee jaar min of meer stabiel zijn (kleine sterkteschommelingen rond een sterkte van een half zijn acceptabel);
  • Uw gezondheid moet goed zijn;
  • Uw ogen moeten gezond zijn.
We begrijpen dat u zelf niet altijd op de hoogte bent van de gezondheid van uw ogen. Bij OMC HanzeKliniek bekijken we in een uitgebreid vooronderzoek uw ooggezondheid. 

Artilens

Artilens.jpg

De ArtiLens lenzen zijn ultradunne implantlenzen, geschikt om bijziendheid en cilindersterkte te corrigeren. ArtiLens wordt al meer dan 25 jaar over de hele wereld gebruikt. Daardoor weten we dat ArtiLens bijzonder veilig is en een zeer goed resultaat oplevert. Ook op de langere termijn. ArtiLens is meerdere malen getest tijdens grootschalige onderzoeken en voldoet aan de strengste medische eisen.

Quickscan

Om zeker te weten of lensimplantatie ook iets voor u is, kunt u voor een gratis quickscan langskomen. De resultaten van de quickscan geven een goede indicatie van de mogelijkheden.

Na een quickscan kunnen de optometrist en de oogarts een vooronderzoek bij u uitvoeren. Daarna weet u of u in aanmerking komt voor implantlenzen of dat een ooglaserbehandeling voor u de beste en veiligste oplossing is.

Vraag een quickscan aan >

Onze behandelingen