Multifocale implantlens (leeslens)

Met behulp van moderne chirurgische technieken kan ouderdomsverziendheid (een leesprobleem) worden gecorrigeerd door een veilige routine-ingreep: implantatie van een innovatieve, multifocale kunstlens (Refractive Lens Exchange). Deze ingreep zal uw kijkcomfort bijzonder verbeteren, hierna heeft u zo goed als geen bril meer nodig.

Door het speciale design van de multifocale lens kunnen de meeste mensen hiermee weer scherp zien, zowel van dichtbij als veraf. De lens is geschikt voor mensen vanaf 50 jaar die een vertebril en een leesbril hebben. Dat is dus een andere doelgroep dan bij de laserbehandelingen (deze zijn mogelijk vanaf een leeftijd van 18 jaar).

Voor een succesvol resultaat is het van belang dat wij uw verwachtingen inventariseren.  Dit bespreken wij graag met u in een persoonlijk gesprek. Wij adviseren u eerst een afspraak te maken voor een gratis quickscan.

Gratis quickscan

Kenmerken van een multifocale implantlens

Bij een multifocale lensimplantatie wordt één oog per keer behandeld. Tussen de beide behandelingen zit minimaal één week.

  • De eerste week na de ingreep kan uw oog erg gevoelig zijn. U zult weinig tot geen pijn ervaren.
  • Na ongeveer een week kunt u uw dagelijkse werkzaamheden oppakken, maar bestaat de kans dat de scherpte van uw zicht nog niet optimaal is.
  • Het oog heeft tijd nodig om te herstellen en de gewenste kwaliteit te behalen.
  • De praktijk wijst uit dat het herstel gemiddeld een paar dagen tot een week duurt. Maar  het is goed om rekening te houden met een periode tussen één tot zes weken.
  • De behandeling is erop gericht om op afstand en nabij zonder correctie goed te kunnen zien. Garantie om verder te kunnen zonder bril is niet altijd te geven.
  • Er bestaat een kans op gering verlies van contrast en het ontstaan van lichtschitteringen in het donker (glare).
  • Het beste resultaat wordt bereikt bij hogere verziendheid (plussterkte). Minder tot niet geschikt voor bijziendheid (minsterkte).