Behandeling

Bij een lensimplantatie wordt één oog per keer behandeld. Tussen de behandeling van het ene en het andere oog zit minimaal 1 week. Tijdens de behandeling neemt u plaats op een behandelstoel in een liggende houding. Door middel van oogdruppels wordt het oog verdoofd, zodat de behandeling pijnloos zal verlopen. Een ooglidspreider zorgt ervoor dat het te behandelen oog open blijft. Het andere oog wordt afgedekt.

De chirurg maakt een sneetje en het oog wordt opgevuld met een gel om het oog op spanning te houden. De behandeling zelf is niet pijnlijk; u voelt wel dat de oogarts bezig is. De lens wordt vervolgens in het oog geplaatst. De lens wordt voor de pupilopening geplaatst en met twee klipjes aan de iris (het gekleurde deel van het oog) vastgemaakt. Hierdoor blijft de lens op zijn plaats zitten.

Bij een Artiflex-lens hoeft het sneetje niet te worden gehecht. Het sneetje sluit zichzelf direct na de ingreep voldoende af. Bij de Artisan-lens wordt de opening met een heel dun hechtdraadje gehecht. De behandeling duurt ongeveer 20 à 30 minuten.

Er wordt zalf in het oog aangebracht en ter bescherming wordt uw behandelde oog afgedekt met een gaasje en een oogkapje. Dit kapje kan de volgende ochtend weer worden verwijderd. Wel dient u de eerste week na de ingreep het kapje 's nachts te dragen. Voor een optimaal herstel krijgt u oogdruppels mee die gedurende één maand gebruikt moeten worden.

Na de behandeling

De eerste week na de ingreep kunnen uw ogen gevoelig zijn. U zult weinig tot geen pijn ervaren.

Het herstel na een Artisan-lens implantatie duurt één tot zes weken. Na ongeveer een week kunt u  uw dagelijkse werkzaamheden oppakken, maar bestaat de kans dat de scherpte van uw zicht nog niet optimaal is. Het oog heeft tijd nodig om te herstellen en de gewenste kwaliteit te halen.

Na een Artiflex-lens implantatie wijst de praktijk uit dat het herstel gemiddeld een paar dagen tot een week duurt. Maar het is goed om rekening te houden met een periode tussen één tot zes weken.

Gratis quickscan

Weten of uw ogen geschikt zijn voor implantlenzen of ooglaseren? Vraag nu uw quickscan aan.

Vraag een quickscan aan