Behandeling

Bij een lensimplantatie wordt één oog per keer behandeld. Tussen de behandeling van het ene en het andere oog zit minimaal 1 week. Tijdens de behandeling neemt u plaats op een behandelstoel in een liggende houding. Door middel van oogdruppels wordt het oog verdoofd, zodat de behandeling pijnloos zal verlopen. Een ooglidspreider zorgt ervoor dat het te behandelen oog open blijft. Het andere oog wordt afgedekt.

Via een kleine opening wordt de lens in het oog geschoven. De lens wordt voor de pupilopening geplaatst en met twee klipjes aan de iris (het gekleurde deel van het oog) vastgemaakt. Hierdoor blijft de lens op zijn plaats zitten. Bij een Artiflex-lens hoeft het sneetje niet te worden gehecht. Alleen bij de Artisan-lens wordt de opening met een hechting gesloten. De behandeling duurt ongeveer 20 à 30 minuten.

Direct na de behandeling wordt uw behandelde oog afgedekt met een beschermkapje. Dit kapje kan de volgende ochtend weer worden verwijderd. Wel dient u de eerste week na de ingreep het kapje 's nachts te dragen. Voor een optimaal herstel krijgt u oogdruppels mee die gedurende één maand gebruikt moeten worden.

Na de behandeling

De eerste week na de ingreep kunnen uw ogen gevoelig zijn. U zult weinig tot geen pijn ervaren.

Het herstel na een Artisan-lens implantatie duurt één tot zes weken. Na ongeveer een week kunt u  uw dagelijkse werkzaamheden oppakken, maar bestaat de kans dat de scherpte van uw zicht nog niet optimaal is. Het oog heeft tijd nodig om te herstellen en de gewenste kwaliteit te halen.

Na een Artiflex-lens implantatie wijst de praktijk uit dat het herstel gemiddeld een paar dagen tot een week duurt. Maar het is goed om rekening te houden met een periode tussen één tot zes weken.

Gratis quickscan

Weten of uw ogen geschikt zijn voor implantlenzen of ooglaseren?

Vraag nu uw quickscan aan.

Vraag een quickscan aan