Ooglaseren

Ooglaseren is een uiterst nauwkeurige behandeling. Met een laser wordt de vorm van het hoornvlies gecorrigeerd. Het hoornvlies bepaalt hoe het licht in het oog valt en daarmee ook de sterkte van uw oog.

Tijdens het ooglaseren worden zeer kleine hoeveelheden van het hoornvlies weefsel verdampt. Hierdoor wordt de vorm van het hoornvlies aangepast en daarmee ook de sterkte. Het is een veilige en pijnloze behandeling en duurt slechts enkele minuten.

Een behandeling is voor bijna iedereen, maatwerk en afhankelijk van uw (kijk)behoefte. In de meeste gevallen is het fundamentele proces voor alle ooglaserbehandelingen hetzelfde. Komt u niet in aanmerking voor een ooglaserbehandeling of ziet u een ooglaserbehandeling niet zitten, verdiep u dan ook eens in de mogelijkheid van implantlenzen.

Wanneer ooglaseren

Ooglaseren wordt vaak gebruikt om zowel bijziendheid (u ziet scherp wanneer u naar dingen dichtbij kijkt) als verziendheid (u ziet scherp wanneer u naar dingen in de verte kijkt) te behandelen. Is uw hoornvlies boller dan dat het zou moeten zijn, dan buigt (breekt) het licht dusdanig dat er een beeld vlak voor het netvlies wordt gevormd in plaats van op het netvlies. Deze oogafwijking heet bijziendheid of myopie. Als het hoornvlies vlakker is dan dat het zou moeten zijn, dan vormt het licht een beeld achter het netvlies. Dit noemen we verziendheid of hypermetropie.

Cilinders (astigmatisme) en ooglaseren
Natuurlijk zijn er veel andere aandoeningen die onze gezichtsscherpte kunnen beïnvloeden, waaronder astigmatisme. Vaak hoort u dat astigmatisme niet is te behandelen met een ooglaserbehandeling. Hoewel sommige gevallen van astigmatisme gecompliceerder zijn dan anderen, behandelen wij klanten met astigmatisme al jaren veilig en succesvol.

Zijn mijn ogen geschikt?

Online test
Snel weten of u misschien geschikt bent voor ooglaseren? In de online test krijgt u een indruk of uw ogen mogelijk geschikt zijn en welke behandelingen zouden kunnen passen.

> Doe de test

Quickscan
U kunt uw ogen vrijblijvend door ons laten onderzoeken. Dit kan met de gratis Quickscan. Bij de Quickscan inventariseren wij uw wensen en wordt er met behulp van een aantal metingen een indicatie gegeven of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling of eventueel een lensimplantatie.

Om uiteindelijk een advies op maat te geven zal er een uitgebreid vooronderzoek gedaan worden. Aansluitend zal er een eindgesprek met de behandelend oogarts plaatsvinden.

Meer info en aanvragen quickscan

Nog een vraag?

Heeft u nog een vraag over ooglaseren? Kijk eens bij Veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, bel dan 050 - 368 22 22 of stel hem hieronder. We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk.

Stel uw vraag hier