LASIK behandeling

Met de VisuMax Femtosecond laser heeft OMC HanzeKliniek de meest geavanceerde femtosecond laser in huis.

De LASIK ooglaserbehandeling, ook wel bekend als FemtoLASIK, is een zeer geavanceerde ooglaserbehandeling. Bij OMC HanzeKliniek wordt de LASIK behandeling toegepast bij verziendheid (de plus-sterktes). Als u bijziend bent (een min-sterkte), dan is de SMILE ooglaserbehandeling mogelijk een zeer geschikte behandeling voor u.

We beschikken over de Zeiss VisuMax Femtosecond ooglaser en de Zeiss MEL90® excimerlaser.

Visumax Femtosecond laser

De Zeiss VisuMax is de laatste (3e) generatie femtosecond laser. Het is nauwkeuriger en energie-efficiënter dan elk ander systeem. De VisuMax is de enige femtosecond-laser die de druk in het oog niet hoeft te verhogen. Mede daardoor voelt u niets tijdens de behandeling.

MEL 90® Excimerlaser

Het gebruik van excimer lasertechnologie in refractieve chirurgie begint in 1986 met Zeiss. Door het succesvol combineren van jarenlange expertise en innovatieve prestatiekenmerken, heeft Zeiss de MEL 90 Excimerlaser ontwikkeld. OMC HanzeKliniek werkt als eerste in Nederland met deze geavanceerde excimerlaser.

Hoe verloopt de LASIK behandeling

LASIK stappen.jpg

Voor de behandeling worden uw ogen verdoofd met oogdruppels. Zo zijn uw ogen volledig gevoelloos tijdens de behandeling. Tijdens de behandeling ligt u.

Een ooglidspreider zorgt ervoor dat het te behandelen oog open blijft. Het andere oog wordt afgedekt. De oogarts lasert met de VisuMax een flinterdun flapje in het hoornvlies. Dit flapje blijft aan één zijde vastzitten. In tegenstelling tot andere klinieken blijft u op hetzelfde bed liggen en wordt deze gedraaid naar de MEL 90 Excimerlaser. U hoeft dus niet naar een andere ruimte gebracht te worden.

Vervolgens klapt de oogarts het flapje opzij en met de Eximerlaser wordt een vooraf berekende hoeveelheid van het hoornvliesoppervlak verdampt. Hierdoor wordt de kromming van het oog aangepast en dus de sterkte. Daarna legt de oogarts het flapje weer terug op zijn plaats.

Na deze behandeling kunnen uw ogen een paar uur geïrriteerd aanvoelen. U kunt binnen 24 uur weer goed zien en uw normale ritme oppakken. Na ongeveer 6 weken is uw zicht stabiel. Om uw behandelde ogen te beschermen moet u een bepaalde periode oogdruppels gebruiken.

In deze animatie (Engelstalig) kunt u zien hoe een LASIK behandeling wordt uitgevoerd.

Nog een vraag?

Heeft u nog een vraag over ooglaseren of specifiek over de LASIK ooglaserbehandeling? Kijk eens bij Veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, bel dan 050 - 368 22 22 of stel hem hieronder. We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk.

>Stel uw vraag hier

De andere behandelingen

  • SMILE                                      
  • PRK                                        
  • Lensimplantatie