PRK behandeling

De PRK behandeling wordt wereldwijd al jaren met succes toegepast. PRK staat voor Photo Refractive Keratectomy. Dat betekent letterlijk dat er met behulp van licht (de ooglaser) een laagje van het hoornvlies wordt verwijderd.

  • Veilige en snelle behandeling
  • Vooral geschikt voor lage tot middelhoge sterktes 

Benieuwd of uw ogen geschikt zijn voor de PRK behandeling?

Maak een afspraak

PRK ooglaserbehandeling

De PRK ooglaserbehandeling is met de MEL 90 Excimerlaser van ZEISS een geavanceerde behandelingstechniek. Hoe gaat de PRK lasertechniek in zijn werk?

Het hoornvlies bestaat uit een aantal lagen. De laag die het dichtst aan de oppervlakte ligt is de epitheellaag, deze laag beschermt het oog. Bij een PRK behandeling wordt de epitheellaag vóór de ooglaserbehandeling verwijderd. Na de ooglaserbehandeling zal de epitheellaag vanzelf weer aangroeien. Deze ooglaserbehandeling is een permanente oplossing die geen onderhoud vraagt. 

Hoe verloopt de PRK behandeling

PRK stappen.jpg

Voor de behandeling worden uw ogen verdoofd met oogdruppels. Zo zijn uw ogen volledig gevoelloos tijdens de behandeling. Tijdens de behandeling ligt u.

Een ooglidspreider zorgt ervoor dat het te behandelen oog open blijft. Het andere oog wordt afgedekt. Met een zeer fijn en nauwkeurig instrument wordt het bovenste laagje (de epitheellaag) van het hoornvlies verwijderd. Vervolgens wordt met de Eximerlaser een vooraf berekende hoeveelheid van het hoornvliesoppervlak verdampt. Hierdoor wordt de kromming aangepast en dus de sterkte.

Direct na de behandeling wordt er een bandagelens op het oog geplaatst. Dit is een speciale contactlens die het oog beschermt. Deze wordt na 5 tot 7 dagen weer verwijderd. De epitheellaag zal weer aangroeien. Voor een optimaal herstel blijft u een aantal weken uw ogen druppelen.

In deze Engelstalige animatie ziet u hoe een PRK ooglaserbehandeling in zijn werk gaat:

Om deze content te kunnen zien dient u de cookies te accepteren

Kenmerken van de PRK ooglaserbehandeling

  • Bij een ooglaserbehandeling worden twee ogen ineens behandeld.

  • De ingreep zelf verloopt pijnloos.

  • Een ooglaserbehandeling is een onomkeerbare procedure.

  • Er zijn relatief weinig leefregels. De belangrijkste is om de eerste weken niet in uw ogen te wrijven.

  • De eerste drie dagen na de ingreep kunt u weinig werkzaamheden verrichten. De scherpte van het zicht is dan nog niet optimaal. De ogen zijn gevoelig en u kunt pijn ervaren. Na twee tot drie dagen zal de pijn verdwenen zijn.

  • Het herstel bij een PRK-behandeling varieert van één tot zes weken. Voor het uiteindelijke herstel kan het oog drie maanden nodig hebben om het gewenste eindresultaat te bereiken. Na een paar dagen kunt u uw dagelijkse werkzaamheden weer oppakken, maar de kans bestaat dat de scherpte nog niet optimaal is.

Een vraag?

Heeft u een vraag over ooglaseren of over de PRK ooglaserbehandeling? Kijk eens bij Veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, bel dan 050 - 368 22 22 of vul hier uw vraag in, dan krijgt u zo snel mogelijk een antwoord:

Stel uw vraag aan ons >