SMILE behandeling

SMILE, ook wel bekend als Relex SMILE ooglaserbehandeling, is de nieuwe ‘flaploze’ procedure die de volgende generatie markeert in ooglaseren. SMILE, wat staat voor “Small Incision Lens Extraction”, is de revolutionaire vooruitgang in veiligheid, prestaties en comfort van ooglaseren.

Dankzij SMILE, zijn we nu in staat om nog hogere oog sterkten te behandelen dan voorheen mogelijk wordt geacht. De procedure is zelfs geschikt voor veel mensen met dunnere hoornvliezen, drogere ogen, of intolerantie voor contactlenzen.

Visumax Femtosecond laser

De Zeiss VisuMax is de laatste (3e) generatie femtosecond laser. Het is nauwkeuriger en energie-efficiënter dan elk ander systeem. Vanwege zijn unieke precisie, is de VisuMax de enige femtosecond laser die geschikt is voor de meest geavanceerde vorm van ooglaserchirurgie: Relex SMILE. De VisuMax is ook de enige femtosecond-laser die de druk in het oog niet hoeft te verhogen. Mede daardoor voelt u niets tijdens de behandeling.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

Voor de behandeling worden uw ogen verdoofd met oogdruppels. Zo zijn uw ogen volledig gevoelloos tijdens de behandeling. Tijdens de behandeling ligt u.

Een ooglidspreider zorgt ervoor dat het te behandelen oog open blijft. Het andere oog wordt afgedekt. De Zeiss VisuMax laser plaatst een reeks van pulsen in het centrum van het hoornvlies met een buitengewone 3D nauwkeurigheid. Deze pulsen vormen minuscule kleine bubbeltjes van minder dan 1/100ste van de breedte van een menselijke haar. Deze bubbeltjes markeren het weefsel dat moet worden verwijderd om de vorm van het hoornvlies effectief te wijzigen. De laser maakt vervolgens een kleine verbindende tunnel waardoorheen de chirurg het weefsel verwijdert.

Er wordt geen flap in het hoornvlies gemaakt, waardoor de hersteltijd korter is dan bij de conventionele LASIK ooglaserbehandeling. De procedure duurt slechts enkele minuten.

Na de behandeling kunnen uw ogen een paar uur geïrriteerd aanvoelen. Na ongeveer 6 weken is uw zicht stabiel. Om uw behandelde ogen te beschermen moet u een bepaalde periode oogdruppels gebruiken.

Een ander belangrijk voordeel van de SMILE ooglaserbehandeling is dat, door zijn minder invasieve karakter, mogelijk nog hogere bijziendheid te behandelen is dan voorheen met een ooglaserbehandeling.

Voordelen SMILE

Hoewel ooglaseren al zeer veilig en effectief is en (met meer dan 20 miljoen behandelingen) de meest populaire ooglaserprocedure in de wereld is, biedt SMILE een aantal voordelen ten opzichte van de veelgebruikte LASIK:

  • SMILE kan worden uitgevoerd in aanzienlijk minder tijd dan de traditionele LASIK, omdat het gebruik maakt van slechts een laser in plaats van twee.

  • SMILE is in staat om de behandeling van nog hogere bijziendheid dan voorheen met een ooglaser mogelijk te maken

  • Neveneffecten van ooglaserbehandelingen (zoals pijn en droge ogen na de behandeling) zijn aanzienlijk verminderd, of komen in sommige gevallen niet meer voor.

  • Omdat er geen flap wordt gecreëerd, blijft de mechanische sterkte van het hoornvlies intact gedurende de gehele procedure.

Ervaring

Lees hier de ervaring van Sylvia Suurmeijer met de SMILE ooglaserbehandeling of bekijk de video waarin zij vertelt over haar ervaring.

Gratis quickscan

Weten of uw ogen geschikt zijn voor de SMILE?

De quickscan duurt +/- 30 minuten.

Aanmelden quickscan