SMILE ooglaserbehandeling

SMILE, ook wel bekend als ReLEx SMILE ooglaserbehandeling, is de nieuwe ‘flaploze’ procedure die de volgende generatie markeert in ooglaseren. SMILE, wat staat voor “Small Incision Lens Extraction”, is de revolutionaire vooruitgang in veiligheid, prestaties en comfort van ooglaseren.

Dankzij SMILE, zijn we nu in staat om nog hogere oog sterkten te behandelen dan voorheen mogelijk wordt geacht. De procedure is zelfs geschikt voor veel mensen met dunnere hoornvliezen, drogere ogen, of intolerantie voor contactlenzen.

Visumax Femtosecond laser

De Zeiss VisuMax is de laatste (3e) generatie femtosecond laser. Het is nauwkeuriger en energie-efficiënter dan elk ander systeem. Vanwege zijn unieke precisie, is de VisuMax de enige femtosecond laser die geschikt is voor de meest geavanceerde vorm van ooglaserchirurgie: ReLEx SMILE. De VisuMax is ook de enige femtosecond-laser die de druk in het oog niet hoeft te verhogen. Mede daardoor voelt u niets tijdens de behandeling.

Hoe verloopt de SMILE behandeling?

SMILE stappen.jpg

Voor de behandeling worden uw ogen verdoofd met oogdruppels. Zo zijn uw ogen volledig gevoelloos tijdens de behandeling. Tijdens de behandeling ligt u.

Een ooglidspreider zorgt ervoor dat het te behandelen oog open blijft. Het andere oog wordt afgedekt. De Zeiss VisuMax laser plaatst een reeks van pulsen in het centrum van het hoornvlies met een buitengewone 3D nauwkeurigheid. Deze pulsen vormen minuscule kleine bubbeltjes van minder dan 1/100ste van de breedte van een menselijke haar. Deze bubbeltjes markeren het weefsel dat moet worden verwijderd om de vorm van het hoornvlies effectief te wijzigen. De laser maakt vervolgens een kleine verbindende tunnel waardoorheen de chirurg het weefsel verwijdert.

Er wordt geen flap in het hoornvlies gemaakt, waardoor de hersteltijd korter is dan bij de conventionele LASIK ooglaserbehandeling. De procedure duurt slechts enkele minuten.

Na de behandeling kunnen uw ogen een paar uur geïrriteerd aanvoelen. Na ongeveer 6 weken is uw zicht stabiel. Om uw behandelde ogen te beschermen moet u een bepaalde periode oogdruppels gebruiken.

Een ander belangrijk voordeel van de SMILE ooglaserbehandeling is dat nog hogere bijziendheid mogelijk te behandelen is.

 

Wat zijn de voordelen van de SMILE?

Hoewel ooglaseren al zeer veilig en effectief is en (met meer dan 20 miljoen behandelingen) de meest populaire ooglaserprocedure in de wereld is, biedt SMILE een aantal voordelen ten opzichte van de veelgebruikte LASIK:

  • SMILE kan worden uitgevoerd in aanzienlijk minder tijd dan de traditionele LASIK, omdat het gebruik maakt van slechts een laser in plaats van twee.

  • SMILE is in staat om de behandeling van nog hogere bijziendheid dan voorheen met een ooglaser mogelijk te maken

  • Neveneffecten van ooglaserbehandelingen (zoals pijn en droge ogen na de behandeling) zijn aanzienlijk verminderd, of komen in sommige gevallen niet meer voor.

  • Omdat er geen flap wordt gecreëerd, blijft de mechanische sterkte van het hoornvlies intact gedurende de gehele procedure.

SMILE vs LASIK

SMILE staat voor het begin van een nieuw tijdperk in refractieve chirurgie en biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van comfort. Met één ooglaser wordt de volledige ingreep uitgevoerd. Dit in tegenstelling tot de LASIK behandeling. Daarvoor zijn twee ooglasers noodzakelijk. Bij de SMILE ooglaserbehandeling is het niet noodzakelijk om van positie te veranderen tijdens de behandeling. Dit is de belangrijkste reden waarom de SMILE procedure slechts een paar minuten duurt.

Niet alleen is, door minder chirurgische manipulatie van het oog, de beleving voor de patiënten sterk verbeterd, maar het maakt in veel gevallen ook behandelingen mogelijk voor mensen die voorheen geen geschikte kandidaten waren.

Hoe verloopt het traject?

Deze infographic laat zien hoe het traject van de SMILE behandeling verloopt als alle stappen worden doorlopen. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Ervaring

Lees hier de ervaring van Sylvia Suurmeijer met de SMILE ooglaserbehandeling of bekijk de video waarin zij vertelt over haar ervaring.

Nog een vraag?

Heeft u nog een vraag over ooglaseren of specifiek over de SMILE ooglaserbehandeling? Kijk eens bij Veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, bel dan 050 - 368 22 22 of stel hem hieronder. We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk.

>Stel uw vraag hier

Gratis quickscan

Zijn uw ogen geschikt voor ooglaseren? Vraag nu uw quickscan aan. Bel 050 - 368 22 22 of vul uw gegevens in via onderstaande knop. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.  

Direct aanvragen

Onze andere behandelingen

  • LASIK                                      
  • PRK                                        
  • Lensimplantatie