Goedkope en dure lenzenvloeistof: zit er verschil in?

20 februari 2019

Net als contactlenzen kun je ook lenzenvloeistof overal krijgen en in verschillende prijzen. Vraagt u zich wel eens af welke u nu moet kiezen? Kunt u gerust een goedkope variant gebruiken of is het beter om een duurdere te kopen? Hieronder leggen we het verschil uit tussen goedkope en duurdere lenzenvloeistoffen.

 

Irritaties

Irritaties aan uw ogen? Uw lenzen niet een hele dag kunnen dragen? Of droge ogen na het dragen van lenzen? Heeft u hier last van? Een mogelijke oorzaak kan uw lenzenvloeistof zijn in combinatie met uw lenzen. Gebruikt u een goedkope lenzenvloeistof? Een lage prijs betekent in dit geval ook minder kwaliteit.

Het verschil met een duurdere lenzenvloeistof is dat in een goedkopere vloeistof minder actieve stoffen aanwezig zijn. Deze actieve stoffen reinigen de lens. Als er te weinig actieve stoffen in zitten, dan wordt uw contactlens minder goed gedesinfecteerd. De kans op groei van eiwitten en bacteriën op de lens is dan groot. Irritaties aan uw oog kunnen het gevolg zijn, zoals troebel zicht, droogheid en ontstekingen.

 

Soorten lenzenvloeistof

Er zijn veel verschillende soorten vloeistoffen. Vloeistoffen die zorgen dat de lens vochtiger blijft of vloeistoffen die specifiek bij een type contactlens horen om het materiaal goed te ondersteunen.

Zo heb je bijvoorbeeld voor zachte lenzen een andere vloeistof nodig dan voor harde lenzen. De samenstelling van de vloeistof is voor zachte lenzen heel anders omdat deze lenzen gemaakt zijn van waterabsorberend kunststof. Harde lenzen absorberen geen water, ze zijn gemaakt van zuurstofdoorlatend kunststof.

Laat u adviseren door een gediplomeerd contactlensspecialist bij het kiezen van de lenzenvloeistof. Niet alle lenzenvloeistof past bij uw ogen en lenzen. Dit heeft te maken met:

  • Het materiaal van de contactlens
  • De levensduur van de contactlens
  • De eigenschappen van uw ogen
  • De manier waarop u uw lenzen gebruikt

Lenzenvloeistof OMC HanzeKliniek

OMC HanzeKliniek biedt lenzenvloeistof aan van hoge kwaliteit. Deze lenzenvloeistof past bij het materiaal waar onze lenzen van zijn gemaakt. De vloeistof heeft een hogere concentratie reinigingsstoffen, waardoor de contactlens beter wordt gedesinfecteerd.

Ook voor drogere ogen is er een speciale vloeistof. Deze zorgt ervoor dat er meer vocht achter de lens blijft waardoor het zicht beter is. Deze vloeistof vindt u alleen in het assortiment van de kwaliteitsmerken. Ook voor mensen met een allergie hebben we lenzenvloeistoffen die passen.

 

Halfjaarlijkse controle

Voorkom irritaties aan uw ogen. OMC HanzeKliniek adviseert u om één keer per halfjaar uw ogen te laten controleren. Tijdens de controle kijken we onder andere naar de combinatie van lenzenvloeistof met uw contactlens.

Loop eens binnen bij Brillen & Contactlenzen voor meer informatie of bel ons (050 - 368 22 22). 

Contactlenscontrole? Maak hier uw afspraak.

Afspraak maken
Terug naar overzicht