Onze veiligheidsmaatregelen

Opstarten reguliere oogzorg en brilvervangende chirurgie 

We zijn sinds eind april bezig om de reguliere oogzorg en brilvervangende chirurgie geleidelijk weer op te starten. We doen dit stapsgewijs. Met het oog op uw veiligheid en die van onze medewerkers hebben we verschillende veiligheidsmaatregelen genomen om 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. Zo hebben we een extra wachtkamer gecreëerd op de polikliniek en mag er een beperkt aantal patiënten tegelijkertijd aanwezig zijn in de kliniek. Ook maken we gebruik van beschermende middelen, zoals mondkapjes, desinfectie en spatschermen. Deze schermen hebben we geïnstalleerd op al onze apparaten en balies.

Veel afspraken voor controles, behandelingen en operaties zijn de afgelopen tijd afgezegd. We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt wanneer u weer een afspraak krijgt. Belangrijk om te weten is dat wij contact met u opnemen over uw nieuwe afspraak of operatie.

Samen veilig door de kliniek

Komt u binnenkort naar OMC HanzeKliniek voor een afspraak, operatie of behandeling? Wat kunt u van ons verwachten en wat wordt er van u verwacht:

 • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten heeft of een verhoging tot 38˚ C, en zeg uw afspraak af.
 • Kom niet te vroeg. Zo wordt de wachtkamer niet onnodig vol.
 • Uw bijrijder moet buiten wachten.
 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
 • Houd 1,5 meter afstand, wij zijn hier op ingericht. 
 • Wij dragen persoonlijke beschermingsmiddelen als dat nodig is.
 • Hoesten en niezen aan de binnenkant van uw elleboog.

Heeft u vragen over onze maatregelen? Neemt u gerust contact met ons op.

Voor al onze afdelingen geldt onderstaande:

Niet alle afspraken kunnen doorgaan omdat we de veiligheidsmaatregelen van het RIVM in acht moeten nemen. We bekijken per afspraak wat we kunnen doen en zullen mogelijk contact met u opnemen om:

 • de afspraak te veranderen in een telefonische afspraak
 • de afspraak, opname of operatie te verplaatsen/uit te stellen
 • de afspraak, opname of operatie gaat door, maar daarin kan wel wat gewijzigd zijn

We bellen patiënten/klanten die binnenkort een afspraak hebben als er iets aan die afspraak verandert. We vragen om uw begrip en uw medewerking voor deze maatregelen. Wordt er geen contact met u opgenomen? Dan gaat uw afspraak gewoon door.

Brillen & Contactlenzen

Aanvullende informatie

Het is weer mogelijk om voor al onze diensten een afspraak te maken, ook voor een contactlenscontrole en het aanmeten van contactlenzen.

Belangrijk

Wat kunt u van ons verwachten en wat wordt er van u verwacht:

 • Blijf bij verkoudheidsklachten of verhoging tot 38 graden thuis.
 • Kom alleen naar de winkel.
 • Houd er rekening mee dat er maximaal 2 klanten tegelijk in de winkel mogen zijn.
 • Kom op de afgesproken tijd zodat u niet hoeft te wachten in de wachtruimte.
 • Houd 1,5 meter afstand, wij zijn hierop ingericht.
 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
 • Wij dragen persoonlijke beschermingsmiddelen als dit nodig is.

Heeft u vragen over onze maatregelen? U kunt ons bellen op 050 - 368 22 22 of mailen naar contactlenzen@omc-hanzekliniek.nl.

Ooglaseren & Lensimplantatie

Aanvullende informatie

Voor vragen en bij eventuele problemen zijn wij telefonisch bereikbaar (050 - 368 22 22) om te bespreken hoe wij u kunnen helpen.

Veelgestelde vragen

 • Hoe komt het dat de wachttijden zo lang zijn voor oogheelkundige zorg?

  Door het coronavirus zijn de wachttijden helaas opgelopen. Om besmetting met het coronavirus te voorkomen zijn vanaf de lockdown, half maart, veel afspraken afgezegd. Sinds 28 april zijn we bezig om de reguliere oogzorg stapsgewijs weer op te starten. Afspraken die eerder afgezegd zijn, worden nu weer ingepland. Door de vele uitgestelde afspraken is de wachttijd langer geworden. Bij het plannen van afspraken moeten we rekening houden met de anderhalvemeterregel. Dit heeft helaas ook invloed op de wachttijden. We kunnen minder patienten zien op een dag dan vóór de coronacrisis. We vragen hiervoor uw begrip en uw medewerking. We doen ons uiterste best om creatieve oplossingen te vinden. Eén van die oplossingen is ruimere openingstijden 's avonds en op zaterdag waardoor we meer patiënten kunnen zien.

 • Mijn afspraak is afgezegd. Krijg ik vanzelf weer een nieuwe afspraak?

  Als uw afspraak is afgezegd door ons vanwege het coronavirus, dan hoeft u zelf geen contact op te nemen over uw nieuwe afspraak. U krijgt schriftelijk een nieuwe afspraak toegestuurd van ons. We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt wanneer u wat hoort, of dat u zich zorgen maakt. We zijn stapsgewijs onze zorg weer aan het opstarten. Hierdoor kan het even duren voordat u wat hoort van ons.

 • Hoe gaat OMC HanzeKliniek om met de indeling van het spreekuur in deze periode?

  De indeling van het spreekuur is ruim opgezet zodat de wachtkamer zo leeg mogelijk is. Hierbij wordt rekening gehouden met 1,5 meter afstand. Er is daarnaast een extra wachtkamer gemaakt en er is een route uitgezet in de kliniek, zodat u zo min mogelijk in contact komt met andere mensen.

 • Zit ik met meerdere patiënten in de wachtruimte?

  Er worden weinig afspraken ingepland. Er zal te allen tijde genoeg ruimte zijn om 1,5 meter afstand te houden van de andere patiënten. Daar houden wij rekening mee.

 • Moet ik de gebruikelijke metingen ook nu weer allemaal doorlopen?

  Ook in deze periode is het noodzakelijk dat alle metingen gedaan worden. We houden daarbij rekening met uw veiligheid en die van onze medewerkers. Er zijn voorzorgsmaatregelen getroffen. Onze oogartsen, assistenten en andere medewerkers dragen gezichtsbescherming en er zijn spatschermen aangebracht bij de balie en bij de meetapparatuur.

 • Is het beter dat mijn bijrijder in de auto blijft wachten?

  Voor de veiligheid is het beter dat diegene die u naar huis gaat brengen in de auto blijft wachten. Om de 1,5 meter te kunnen garanderen, mogen er zo min mogelijk mensen in de kliniek aanwezig zijn. Alleen bij een staaroperatie mag de begeleider mee naar binnen.

Contact

Heeft u een andere vraag over uw afspraak of over veiligheidsmaatregelen? Neemt u dan gerust contact met ons op.