Toegangstijd en wachttijden

Wanneer kunt u terecht?

Bij spoedgevallen kunt u binnen 24 uur bij ons terecht. Hiervoor hebben wij dagelijks een aantal plekken gereserveerd. Verwijzing door een (huis)arts blijft nodig in verband met vergoeding van de kosten door de zorgverzekeraar.

Toegangstijd polikliniek
Bij iedere kliniek zijn wachttijden. Voor de wachttijd tussen het moment van verwijzen door de huisarts of optometrist en de eerste afspraak met de oogarts zijn er landelijke richtlijnen (de zogenaamde Treeknorm). Deze bedraagt vier weken.

Wij streven altijd naar een kortere toegangstijd voor ieder oogheelkundig probleem. In onderstaande tabel vindt u onze actuele toegangstijd tot aan een eerste consult.

Wachttijden voor een staaroperatie
Ook de actuele wachttijd tot een staaroperatie (1e oog) vindt u in onderstaande tabel. Dit is altijd een gemiddelde omdat de wachttijd mede afhankelijk is van contactlensgebruik, de medische gesteldheid van uw oog en het type implantlens waar u voor kiest. De wachttijd wordt gerekend vanaf het consult waarin u met de oogarts overeenkomt dat u in aanmerking komt voor een staaroperatie.

Tabel wachttijden

  Maart 2018
Toegangstijd polikliniek 10 weken
Wachttijd voor staaroperatie 12 weken

 

* De wachttijden worden ook gepubliceerd in de digitale toegangspoort ‘Zorgdomein’, zodat uw huisarts altijd beschikt over de actuele toegangstijd en wachttijden.